home

 

De la palate si zeitati, la mirodenii si frunze de ceai

 

INDIA DE SUD & SRI LANKA

 

Chennai - Pondicherry - Kumbakonam - Tanjore - Trichy - Madurai -Allepey - Cochin - Bangalore - Mysore - Colombo - Pinnawala - Dambulla - Polonnaruwa - Sigiriya - Peradeniya - Matale - Kandy - Gadaladeniya

 

O interesanta si fascinanta pagina din manuscrisul culturii si istoriei universale care trebuie parcursa si trecuta neaparat in palmaresul oricarui devorator de turism adevarat. Aceste tari ale contrastelor, initierilor si meditatiei, unice prin rafinament si traditie seculara, va vor cuceri sufletul si mintea deopotriva. Sunt locuri unde povestile despre moguli, printese si zeitati fantastice prind viata in umbra somptuoaselor palate si a tainicelor temple fie hinduse, budiste sau jainiste.

 

Perioada: 17.10 - 01.11.2024

 

Ziua 1 / 17.10.2024: Bucuresti - Doha - Chennai

intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 09:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 220 (12:00 / 16:30), de unde se va pleca spre Chennai cu zborul QR 528 (19:50 / 02:50).

Ziua 2 / 18.10.2024: Chennai

Dupa sosirea in Chennai, intalnire cu ghidul local si transfer pentru cazare la Hotel Raintree Annasalai 5* (sau similar 5*). Mic dejun. Deasupra efervescentei si aglomeratiei tipice oraselor indiene, Madrasul, asa cum era cunoscut inainte orasul Chennai, ni se va descoperi ca una dintre delicatele piese ale mozaicului urban indian. Temple magnifice si stravechi isi poarta seculara existenta alaturi de cladiri moderne din perioada coloniala. Numele acestui oras este legat, de asemenea, si de numele celui de-al 12-lea apostol al lui Iisus Hristos, Toma, despre care se spune ca aici si-a suferit martiriul in dorinta sa de a crestina aceste locuri. Vom porni alaturi de ghidul local in turul panoramic al orasului, care va include Fortareata St. George, amprenta a epocii coloniale britanice, Catedrala Sf. Maria, cea mai veche biserica anglicana din India, Basilica Sf. Toma, despre care se spune ca a fost construita peste mormantul apostolului Sf. Toma Didymus, Templul Sri Parthasarathy, Templul Kaplaeeshwara, care este renumit prin coloratul sau gopuram - turnul de la intrare si Marina Beach, cea mai lunga plaja naturala urbana la Golful Bengal din India. Vom vizita in continuare Muzeul (Galeriile de Arta si Galeriile de Bronz). Cina si cazare la Hotel Raintree Annasalai 5* (sau similar 5*).

Ziua 3 / 19.10.2024: Chennai - Pondicherry - Kumbakonam (280 km)

Mic dejun. Plecare spre Pondicherry unde vom face un tur panoramic, prilej cu care vom descoperi statuia lui Joseph Francois Duplex, memorialul primului razboi mondial, parcul Bharti, statuia lui Gandhi, Biblioteca Romain Rollando, dar si atmosfera diferita datorata arhitecturii tipic franceze. Vom vizita Sri Aurobindo Ashram, locul unde Sri Aurobindo (scriitorul, filozoful si yoghinul indian de limba engleza care a luptat pentru eliberarea Indiei de sub tutela britanica) a trait ultima parte a vietii sale, Muzeul Pondicherry, unde se gaseste una dintre cele mai rafinate colectii de arhitectura si sculptura si Cartierul Auroville (proiectat de arhitectul francez Roger Anger) fondat dupa moartea lui Sri Aurobindo de catre Mirra Alfassa, cunoscuta sub pseudonimul de "Mama", colaboratorul spiritual al maestrului. in continuare ne vom indrepta spre Kumbakonam unde vom vizita Templul Airvatesvar, faimos prin superbele sculpturi in piatra, construit in timpul dinastiei Chola, templu dedicat lui Shiva, denumit dupa elefantul alb al lui Indra, dupa care vom vizita un alt templu dedicat lui Shiva. Cina si cazare la Hotel CGH Earth Mantra Koodam 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 20.10.2024: Kumbakonam - Tanjore - Trichy - Madurai (232 km)

Mic dejun. Plecare spre Tanjore, vechea capitala a dinastiei Chola, granarul si "bolul de orez" al Tamil Nadu, unde vom vizita Palatul Tanjore, care gazduieste o biblioteca, un muzeu si o galerie de arta, dupa care vom vizita Templul Brihadeeshwara, construit in sec. al X-lea de Raja Raja, considerat o capodopera a vechii arhitecturi Chola. Ne vom deplasa apoi spre Trichy, oras antic si deopotriva cosmopolit, construit in jurul unei fortarete, unde vom vizita Templul Srirangam, cel mai mare templu hindus activ din lume si Rock Fort - Templul Fortaretei. Ne vom indrepta in continuarea zilei spre Madurai, oras stravechi cunoscut ca "Atena estului", care dateaza din sec. al VI-lea, fosta capitala a puternicului imperiu Pandyan, aici luand fiinta acum 2.000 de ani una dintre cele mai vechi universitati indiene. Cina si cazare in Madurai la Hotel Heritage Madurai 5* (sau similar 5*).

Ziua 5 / 21.10.2024: Madurai           

Mic dejun. in "Orasul templelor", asa cum mai este denumit Maduraiul, cel de-al doilea oras ca marime din Tamil Nadu, oras stravechi cunoscut ca "Atena estului", care dateaza din sec. al VI-lea, fosta capitala a puternicului imperiu Pandyan, situat pe malurile raului Vaigai, unde a luat fiinta acum 2.000 de ani una dintre cele mai vechi universitati indiene, vom vizita in prima parte a zilei Palatul Thirumalai Nayak construit in anul 1636 si restaurat de Lordul Napier. in continuarea zilei vom vizita Templul Meenakshi, cel mai important templu din India de Sud, un oras in interiorul orasului, un labirint de coridoare si sali, un extraordinar exemplu de arhitectura dravidiana, unde vom participa si la ceremoniile de seara. Cina si cazare la Hotel Heritage Madurai 5* (sau similar 5*).

Ziua 6 / 22.10.2024: Madurai - Allepey (250 km)

Mic dejun la pachet. Deplasare spre Allepey, supranumit si "Venetia Estului", pentru a ne imbarca pentru o croaziera pe un "Kettuvallom", una dintre celebrele ambarcatiuni traditionale folosite in antichitate pentru transportul marfurilor scumpe si al mirodeniilor. Vasul este dotat cu camere duble si tot confortul necesar pentru a ne simti ca niste adevarati moguli. in aceasta croaziera in zona cunoscuta sub denumirea "Kerala backwaters", o retea de rauri, lacuri, canale si lagune, vom descoperi sate traditionale indiene, tainica atractie a templelor stravechi, precum si frumusetea debordanta a naturii inconjuratoare. Pensiune completa si cazare o noapte la bordul micului vas de croaziera Lake and Lagoons House Boat (sau similar).

Ziua 7 / 23.10.2024: Allepey - Cochin (60 km)

Mic dejun. Dupa debarcare, ne vom indrepta catre Cochin, "palmierul verde" sau "Regina Marii Arabiei", denumit astfel pentru sarmul sau unic. Frumusetea si pozitia favorabila a acestui oras au fermecat numerosi comercianti inca din timpuri stravechi. Chinezi, europeni, evrei, arabi si indieni au gasit aici un placut mod de viata simbiotic, ale carui marturii stau in stilul arhitectonic al cladirilor din oras. Vom face turul capitalei comerciale a Keralei, care va incepe cu vizitarea Palatului Mattancherry, un palat construit initial de portughezi, preluat si extins ulterior de olandezi, motiv pentru care mai este cunoscut si ca Dutch Palace - Palatul Olandez, unde vom admira in sala de incoronare picturile murale inspirate din Ramayana. Vom vedea apoi Biserica Sf. Francisc, prima biserica cu influente europene, numita initial Sf. Anton, patronul Portugaliei, care adaposteste piatra funerara din anul 1524 a celebrului explorator portughez Vasco da Gama. Turul va continua cu Fortareata, Basilica Santa Cruz (exterior), cartierul evreiesc, Sinagoga construita in anul 1568 si zona veche portuara, unde vom vedea plasele pentru pescuit, un sistem ingenios de franghii, greutati si scripeti, introdus in sec. al XIV-lea. Seara va invitam sa va bucurati de o reprezentatie artistica a celebrilor dansatori traditionali Kathakali, emblematici pentru aceasta parte a Indiei. Spectacolele de dans Kathakali sunt un "must see" pentru oricine ajunge in Kerala, deoarece sunt considerate a fi unele dintre cele mai interesante forme teatrale ale imaginatiei si creativitatii locale, atat prin tematica abordata dar si prin costumele de dans supradimensionate completate de machiajele intens colorate. Cina si cazare in Cochin la Hotel Holiday Inn 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 24.10.2024: Cochin - Bangalore - Mysore (145 km)

Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru zborul spre Bangalore, de unde vom pleca la Mysore, unul dintre orasele princiare ale Indiei de Sud. Pe traseu ne vom opri la Sri Rangapattanam pentru vizitarea mormantului lui Tipu Sultan. Cina si cazare in Mysore la Hotel Sandesh The Pride 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 25.10.2024: Mysore - Bangalore (145 km)

Mic dejun. in aceasta zi vom descoperi maiestuosul Mysore sau "orasul palatelor". Vom vizita Palatul Amba Vilasa, cel mai important palat al orasului, a carui frumusete si grandoare sunt puse in evidenta in zilele festive si seara in special, de aprox. 97.000 de becuri luminoase, Palatul Jaganmohan, construit cu mai bine de 150 de ani in urma, un exemplu elocvent al stilului hindus, biserica catolica Sf. Filomena, o copie a Domului din Koln, Templul Taurului, dupa care ne vom indrepta spre dealurile Chamundi. Vom pleca in continuarea zilei spre Bangalore sau "gradina Indiei", cum mai este denumita capitala provinciei Karnataka, pentru cina si cazare la Hotel Fortune Park JP Prince 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 26.10.2024: Bangalore - Colombo

Mic dejun. Tur panoramic al orasului Bangalore, "gradina Indiei", cum mai este denumita capitala provinciei Karnataka, care va include Palatul Vidhana Soudha, sediul administratiei provinciei Karnataka, Palatul lui Tipu Sultan, construit in stil Dravidian si Gradina Botanica. Transfer la aeroport pentru zborul spre Colombo. Sosire si transfer pentru cina si cazare la Hotel Colombo Pegasus Reef 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 27.10.2024: Colombo - Pinnawala - Dambulla (187 km)

Mic dejun. Plecare spre "orfelinatul" de elefanti de la Pinnawala, o experienta unica care ne va impresiona cu siguranta. Vom afla detalii despre aceste animale inteligente si fascinante pe care le vom putea admira in habitatul lor natural. Ferma a inceput sa functioneze ca orfanagiu in anul 1975 pentru 7 pui de elefanti abandonati, iar intre timp s-a transformat intr-un centru de cercetare si studii asupra elefantilor, cu sprijinul cercetatorilor locali si internationali. Traseul zilei va continua spre Dambulla, unde vom vizita cel mai mare si mai bine conservat complex de pesteri din Sri Lanka, Templul pestera din Dambulla, cunoscut si sub numele de Templul de Aur al orasului Dambulla, construit in sec. I i.Hr. de catre legendarul rege Walagambahu. Situl listat in Patrimoniul Mondial UNESCO are peste 80 de pesteri, insa principalele atractii sunt raspandite pe parcursul a cinci pesteri, care sunt proiectate in mod complex cu sculpturi, statui si picturi care ilustreaza viata lui Buddha. Complexul gazduieste 153 de statui si picturi murale care povestesc despre tentatiile lui Mara, demonul si predica lui Buddha, uimind prin intinderea sa si prin faptul ca peretii sunt pictati aproape in totalitate. Primele trei pesteri sunt mai bine pastrate, mai vechi si mai mari decat celelalte. Cina si cazare in Dambulla la Hotel Amaya Lake 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 28.10.2024: Dambulla - Polonnaruwa - Sigiriya - Dambulla (142 km)

Mic dejun. in aceasta zi ne vom deplasa spre Polonnaruwa, a doua capitala a Sri Lankai intre sec. al XI-lea si al XII-lea, care in prezent face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Drumul ne va purta pe langa plantatii de cocos si plantatii terasate de orez. in Polonnaruwa vom vizita cateva obiective spectaculoase, precum ruinele vechiului Palat Regal, Complexul Gal Viharya, un sanctuar de piatra cu celebrele statui ale lui Buddha in cele 4 ipostaze diferite, sala de audiente, Baia Lotusului, statuia regelui Parakramabahu, Templul Shiva, Lankathilake, Watadage si Galpotha. Ne vom deplasa apoi spre Complexul de la Sigiriya, denumit si "Fortareata Cerului", unde vom vizita Fortareata, obiectiv inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO si celebrele fresce "Chipurile Ceresti de la Sigiriya". Fortareata face parte dintr-un complex urban din antichitate, care se intindea pe o suprafata de aproximativ 70 ha si care cuprindea o multime de temple si gradini. Acest complex a fost construit cu rol strategic si de aparare de catre regele Kashyapa intre anii 477 - 495. Citadela se ridica maiestuos la o inaltime de aprox. 200 m, pe Stanca Leului unde se ajunge dupa parcurgerea a aprox. 1.200 de trepte, denumire datorata prezentei unui impunator leu la intrarea in fortareata. Pe varful acesteia se afla fundatiile a ceea ce a fost odata un palat somptuos si gradinile sale, completate de un bazin. Pe una dintre caile de acces s-a mai pastrat singura lucrare antica a picturilor seculare din Sinhaia, fresce de dimensiuni mari in culori originale pline de prospetime si delicatete. intoarcere la Dambulla pentru cina si cazare la Hotel Amaya Lake 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 29.10.2024: Dambulla - Peradeniya - Matale - Kandy (82 km)

Mic dejun. Ziua va incepe cu o vizita la Matale, unde vom vizita o gradina de condimente si mirodenii, aceasta fiind printre cele mai vestite din Sri Lanka. Aici vom descoperi secretele cultivarii si prelucrarii condimentelor si mirodeniilor folosite in rafinata bucatarie indiana. Vom pleca apoi spre Peradeniya, unde vom vizita Gradina Botanica Peradeniya infiintata de regele Sinhala si extinsa de britanici in timpul epocii coloniale. Aceasta se intinde pe o suprafata de 147 de acri, pe malul raului Mahaweli si prezinta o diversitate impresionanta de copaci, plante, condimente si flori exotice, orhideele fiind cele mai admirate. Ne vom indrepta apoi catre Kandy, cunoscuta si ca "citadela de pe deal", intrata si ea in Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind ultima capitala a regilor sinhalezi, unde anual are loc procesiunea Perahera. Vom face un tur in legendara cetate Kandy care pastreaza inca vii legendele si vechile traditii, vom vizita vechiul oras, bazarul, un centru de artizanat, muzeul pietrelor pretioase, precum si Templul Dintelui Sacru, unde s-ar putea sa fim invitati sa participam la o ceremonie "Puja". Tempul a fost astfel denumit deoarece, in sec. al IV-lea, dintele lui Buddha a fost adus in Sri Lanka, ascuns in parul printesei Orissan pentru a nu fi atins de mainile profanilor si asezat in acest templu. Relicva a devenit in timp foarte pretuita in Sri Lanka si in lumea budista, in prezent fiind considerata cea mai pretioasa relicva a locului. Cina si cazare in Kandy la Hotel Amaya Hills 4* (sau similar 4*).

Ziua 14 / 30.10.2024: Kandy - Gadaladeniya - Colombo (120 km)

Mic dejun. Plecare spre Gadaladeniya unde vom vizita Templul Budist Gadaladeniya, un exemplu reprezentativ al stilului arhitectural sacru din sudul Indiei. Ne vom deplasa apoi catre Colombo unde vom face un tur panoramic de oras care va include una dintre cele cateva biserici crestine, Biserica Olandeza in Wolfendaal, Moscheea Davatagaha, un templu budist, un templu hindus, zona comerciala a orasului cu Pettah Bazar, Universitatea si Piata Independentei. Cina si cazare in Colombo la Hotel Pegasus Reef 4* (sau similar 4*).

Ziua 15 / 31.10.2024: Colombo - Doha

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru ultimele cumparaturi. Camerele sunt disponibile pana la ora 12:00 (exista posibilitatea de a rezerva camera pentru "late check-out", contra cost, cu minim o luna inainte de inceperea circuitului). Seara, transfer la aeroport pentru plecarea spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 655 (20:15 / 23:00).

Ziua 16 / 01.11.2024: Doha - Bucuresti

Din Doha vom pleca spre Bucuresti cu zborul QR 219 (02:30 / 06:40).

 

TARIF: 3350 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 800 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 19 turisti; pt. 10-18 turisti, tariful se va majora cu 290 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Doha - Chennai si Colombo - Doha - Bucuresti cu compania Qatar Airways

- transport continental cu avionul pe rutele: Cochin - Bangalore si Bangalore - Colombo

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 5 nopti de cazare in Sri Lanka, in hoteluri de 4*

- 4 nopti de cazare in India de Sud in hoteluri de 5* si 4 nopti de cazare in hoteluri de 4*

- 1 noapte de cazare pe un vas traditional "Kettuvallom"

- mesele mentionate in program: 14 mic dejunuri, 1 dejun si 13 cine (conform program)

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

- transferurile, tururile, croazierele si excursiile mentionate in program

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe vize si procesare (conform informatiilor la data publicarii programului): viza de India se obtine on-line (90 euro/pers.); viza de Sri Lanka se obtine on-line (80 euro/pers.)

- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacsisuri: 60 usd/pers., pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii locali, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerii locali

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

- aplicatia pentru viza de India se face online de catre agentie

- aplicatia pentru viza de Sri Lanka se face online de catre agentie

- 1 fotografie in format digital color, pe fundal alb, format JPEG

- copie electronica in format PDF dupa prima pagina a PASAPORTULui cu detalii personale

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>